wino zrodzone z pasji

partner center to 3 dekady pasji i doświadczenia

o nas

 

Za nami kolejne bardzo ciekawe wydarzenie winiarskie, tym razem w okolicach Trójmiasta w pięknym anturażu Dworu Czardasz. 15 marca zainaugurowaliśmy cykl wieczorów z winem. Z tej okazji szef kuchni wykreował wspaniałe menu, natomiast Wine Direct zadbał o winną asystę.

 

Koncepcja Wieczorów z Winem została przygotowana wszechstronnie i wpisuje się w plan, jakim jest podniesienie roli wina w ofercie Dworu Czardasz ale także zapoznanie środowiska lokalnego jak i gości hotelowych z tematyką win. Z tej okazji szef kuchni przygotował znakomite carpaccio z łososia, vegańskie carpaccio z buraków, wyrazistą kaczkę podkreśloną finezyjnie pietruszkowo-selerowym puree i migdałami a także puszysty deser z masy kajmakowej oraz orzeźwiającego mango. Było to dla nas nie lada wyzwanie aby sprostać menu i zaproponować takie wina, które podkreślą ale także wyeksponują zarówno aromaty potraw jak i samego trunku i otulą nasze zmysły przyjemnością i euforią. Jako towarzyszy wieczoru wybraliśmy mocną Rioję od El Coto ale także znamienne i bestsellerowe Purcari. Lekką bryzę w kieliszku zapewniał nam Save Water oraz nowozelandzki Hay Maker, zwieńczeniem wieczoru było słodkie deserowe Abafadao 5years z Portugali.

Wieczór komentowała i prowadziła Elwira Pikuła z dywizji Wine Direct bo liczy się kuchnia i wino.

Zapraszamy do obejrzenia krótkiej relacji z wieczoru.

dworekczardasz

 

powrot

nasze smaki

 

wina najwyższej klasy

 

cudzy
kanał sprzedaży

horeca